Schippers, Marc

Marc Schippers kreeg zijn eerste orgelles toen hij negen jaar oud was. Hij volgde orgellessen bij enkele particuliere docenten. Op veertienjarige leeftijd startte hij naast de orgellessen met pianolessen bij Mirjam IJsseldijk. Ook volgde hij onder andere basso continuolessen bij Gerard de Wit.
In 2017 is Marc afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg met als hoofdvak orgel en bijvak piano en klavecimbel. Eind juni 2021 is hij geslaagd voor zijn Master-diploma Orgel met een orgelconcert in de Sint-Cathrienkerk te Eindhoven, waarvoor hij maar liefst het eindcijfer 8,5 kreeg!
Orgellessen volgde Marc bij Ad van Sleuwen, Henco de Berg, Ruud Huijbrechts, Wouter van der Wilt en Jelena Bazova. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Joris Verdin (Belgiƫ), Luca Scandali (Italiƫ) en Rubin Abdullin (Rusland).
Als pianist won hij, in een duo met dwarsfluit en in een duo met viool, de eerste prijzen in de Maassluisse Muziekweek in 2011 en 2012. Ook won hij op piano, samen met een dwarsfluitiste, de prijs voor het beste duo en de prijs voor de beste vertolking op het solistenconcours in Well (2012). Als solist heeft hij in 2012 de derde prijs gewonnen bij de Maassluise Muziekweek.
Marc heeft inmiddels jarenlang ervaring met het geven van orgellessen en pianolessen. Sinds 2018 is Marc organist en cantor bij De Wingerd in Krimpen aan den IJssel.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Organisten