Wilt, Wouter van der

Wouter van der Wilt uit Rotterdam studeerde hoofdvak orgel aan het Brabants Conservatorium  in Tilburg bij Bram Beekman. In 2008 behaalde hij zijn bachelordiploma cum laude. Zijn masterdiploma volgde in 2010.
Daarnaast studeerde hij kerkmuziek (kerkelijk orgelspel bij Geert Bierling) en volgde hij improvisatielessen bij Henco de Berg. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik in Stuttgart bij Ludger Lohmann door middel van een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. 
Wouter studeerde verder improvisatie bij Jos van de Kooij en nam deel aan verschillende masterclasses, onder andere bij Michael Radulescu, Loïc Mallié, Margaret Phillips, Peter Planyavsky en Guy Bovet.  
Wouter werd in 2007 en 2008 respectievelijk eerste en derde prijswinnaar op het Govert van Wijn concours in Maassluis. Hij won tweemaal, in 2009 en 2011, de eerste prijs op het nationaal improvisatieconcours in Amsterdam. 
Sinds 2010 is hij na vergelijkend proefspel benoemd tot cantor-organist van de Hoflaankerk in Rotterdam Kralingen. Als dirigent, repetitor en begeleider is hij betrokken bij verschillende koren.
Naast zijn conservatoriumstudie studeerde Wouter aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Wouter van der Wilt is parttime werkzaam als docent beeldende vorming en CKV in het voortgezet onderwijs.   
Per september 2017 is Wouter van der Wilt benoemd tot docent orgel-improvisatie op het Fontys-conservatorium te Tilburg.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Organisten