Jubilea Henk Kooiker

60-jarig organist jubileum van onze adviseur Henk Kooiker.

Zaterdag 23 april om 15:00 uur vierde Henk Kooiker zijn 60-jarig jubileum als organist in de Sint-Catharinakerk te Eindhoven. Ter gelegenheid daarvan voerde hij, naast andere werken, de speciaal in opdracht van hem geschreven Rhapsody for Two Organs van Fred Vonk uit, samen met Ruud Huijbregts.

Op 1 december 2020 was het precies 50 jaar geleden dat Henk Kooiker zijn benoeming kreeg tot organist van het Cavaillé Coll-orgel in de Waalse Kerk in Den Haag. Dit jubileum werd in de Waalse Kerk gevierd na de dienst op zondag 6 december 2020.

Henk is adviseur van de Brabantse Orgelfederatie, bestuurslid van Stichting Collegium Musicum Eindhoven, organisator van de concertserie ‘Muziek in de Cathrien’. Daarnaast is hij orgelbouwkundig en akoestisch adviseur bij de nieuwbouw en restauratie van pijporgels en kerken, waaronder bij de restauratie van het orgel in het Concertgebouw te Amsterdam. Als vaste organist is hij actief in Den Haag en Waalre en een graag geziene gast in de Sint-Catharinakerk te Eindhoven.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws