Brabants Orgelrijkdom 2022

Inmiddels hebben alle leden van de vereniging BOF die niet bij de presentatie van het nieuwe magazine aanwezig konden zijn, een exemplaar thuisgestuurd gekregen.

Op zaterdag 7 mei heeft de Brabantse Orgelfederatie haar jaarlijks verschijnend magazine ‘Brabants Orgelrijkdom 2022′ dit keer in Waspik bij het fraaie De Crane-orgel uit 1767 gepresenteerd. Het is een full color, 64 pagina’s dik magazine over het wel en wee van Noord-Brabantse orgels, organisten, orgelmuziek en componisten. Na de Corona-tijd worden in het magazine eindelijk weer concerten aangekondigd waarbij orgels een hoofd- of belangrijke begeleidingsrol spelen. Kortom, het is tijd om er weer op uit te gaan en te genieten van de Brabantse orgelpracht.
Orgelrestaurateur Hans van Rossum gaf een korte toelichting op de restauratie van het De Crane-orgel. Daarna bespeelden de organisten Maarten van Kapel en Ad van Sleuwen het prachtige monumentale instrument. Het eerste exemplaar van het magazine werd door de voorzitter van de BOF, mr. Ruud Severijns, officieel uitgereikt aan de heer H. J. van Kapel, predikant in Waspik en Buurmalsen.

Na afloop werden dozen met het magazine ‘Brabants Orgelrijkdom 2022’ meegenomen door aanwezige vertegenwoordigers van vele Brabantse Orgelkringen ter verspreiding bij de concerten van dit seizoen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws