Nieuwsbrief 45 – 30 december 2014

30 december 2014

Geachte nieuwsbrieflezer
Op de valreep van dit oude jaar wenst de Brabantse Orgelfederatie u een heel mooi en muziekrijk 2015 toe. Wij hopen dit komende jaar weer veel activiteiten te ontplooien waar onze leden en andere belangstellenden van kunnen genieten. Verder nog enkele berichten…. 

1. cd Dorthy de Rooij 
De Brabantse Orgelfederatie is verheugd dat de erven De Rooij een aantal exemplaren van de cd, die in 1981 van een bespeling door Dorthy de Rooij in de Victorkerk van Neerloon is gemaakt, voor verkoop ter beschikking hebben gesteld. De opbrengst komt ten goede aan de BOF. Op deze cd uit 1981 bespeelt Dorthy de Rooij het Smits-orgel uit 1845 met werken van Frescobaldi, Froberger, Muffat, Bariolla, De Macque, Van den Kerckhoven, Van den Gheyn en ‘Monsieur’ Babou. Enkele geluidsfragmenten van deze cd zijn te horen op de site en daar kan hij ook besteld worden. 

2. ‘Brabants Orgelrijkdom 2015, het nieuwe magazine: oproep tot aanbrengen van onderwerpen! 
De redactie is alweer druk bezig met het voorbereiden van de nieuwe uitgave die op zaterdag 18 april 2015 zal verschijnen. Dat zal gebeuren in Diessen, gecombineerd met een Algemene Ledenvergadering van onze Vereniging. Daarover later meer. Maar eerst vragen wij uw medewerking! Heeft u interessante activiteiten of wetenswaardigheden op orgelgebied in Noord-Brabant, die volgens u een plekje verdienen in het nieuwe magazine, neem dan contact met ons op! Wij staan open voor allerlei tips! Doen! 

3. Concertprogramma’s 2015 
Er wordt bij vele orgelkringen weer hard gewerkt aan de concertagenda’s voor het nieuwe seizoen. Vergeet u alstublieft niet om de BOF op de hoogte te brengen van uw concertdata en gegevens zodat wij ze meteen kunnen plaatsen in de orgelconcertagenda van 2015. Hoe eerder bekend, hoe beter! 

4. Albert Schweitzer en het orgel, haakt u aan? 
Wilt u met uw orgelkring meewerken met de Europese actie van orgelconcerten ter herdenking van de vijftigste sterfdag van Albert Schweitzer, orgelliefhebber, in september 2015. Dat kan door in het weekeinde van vrijdag 4 tot zonder 6 september 2015 of in de week ervoor of erna een orgelconcert te plannen met als thema: “Eerbied voor het leven- Albert Schweitzer en het orgel” . Meer info in de bijlage. 

5. Organist Erwin van Bogaert 
Mag ik u vriendelijk verzoeken aan organist Erwin van Bogaert de mogelijkheid te bieden om in een volgend seizoen deel te nemen aan een orgelconcert in het Noord-Brabant? Hij geeft veel concerten zowel in België als in het buitenland, vooral in Frankrijk is hij zeer gewaardeerd. Zo speelde hij o.a. in Bordeaux, Le Havre, Lille, Langres, Parijs, Guîtres, Colmar, Vernon, maar ook regelmatig in de cyclus in Luxembourg. In Nederland speelde hij o.a. in Chaam, Oosthuizen en Rotterdam. Hij kan u diverse mogelijkheden aanbieden : – orgelsolo of vierhandig orgelspel – orgel met viool of met hobo of met saxofoon – orgel met één of twee hoorns – orgel met trompet – orgel met Vlaamse doedelzak, evt. aangevuld met zang – orgel met zang (sopraan en/of mezzo) Voor een concert in combinatie met saxofoon mag de diapason van het orgel niet onder 437 staan. Verdere informatie kan u vinden op de website www.erwinvanbogaert.be, waar u ook enkele fragmenten kunt beluisteren uit cd’s die hij in de loop van de jaren opgenomen heeft. Ilse Van der Aa. VanderAa@contrast-law.be

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief