Nieuwsbrief 44 – 3 oktober 2014

3 oktober 2014

Geachte nieuwsbrieflezer

Morgen najaarsexcursie Breda 
Morgen is vanaf 10.00 uur de najaarsexcursiedag met bezoeken aan vier kerken ten zuidoosten van Breda. Prachtig weer, prachtige kerken, instrumenten en muziek! U bent ook welkom! kijk voor meer info op onze website. 

Orgelmagazine 2015  
De redactie is weer bezig om het nieuwe magazine Brabants Orgelrijkdom 2015′ voor te bereiden. Wij houden ons aanbevolen voor informatie over interessante ontwikkelingen, gebeurtenissen of nieuwtjes over orgels in Noord-Brabant zodat wij daar in het nieuwe nummer aandacht aan kunnen besteden. Elke tip is welkom! 

Informatie 
U blijft het best op de hoogte wat er gebeurt bij de BOF als u af en toe eens op onze website kijkt. Op de homepage staat het ‘nieuws’ en met de knop ‘website actueel’ (onder de HOME-toets) blijft u op de hoogte van de laatste wijzigingen op onze site. Ook kun je op de site zien welke nieuwsbrieven er ooit geweest zijn (dus ook deze laatste): ‘g’-toets ‘Nieuwsbrieven’. 

9th Mikael Tariverdiev International Organ Competition, April-September 2015 in Lawrence (Kansas), Hamburg, Moscow and Kaliningrad. 
Organisten worden uitgenodigd mee te doen…. 
www.organcompetition.ru 

Aanbiedingen van organisten voor orgelkringen…. 
Er komen regelmatig aanvragen van musici bij ons binnen om deel te mogen nemen aan concertreeksen in Noord-Brabant. Wij geven ze hierbij aan u door. Misschien heeft u er belangstelling voor…

Ennio Cominetti 
I’m an Italian organist. I live in Varenna, Lake of Como. I’m organist in Varenna Church of St.Giorgio and Professor in Arts Academy of Rome. I have given concerts in Europe, Asia, the Americas and the recording of more than 20 CDs. I would be interested to participate in your festival or play in your Church presenting a program that could include Italian music. I would be possibly interested in submitting some of my compositions. Please visit my web site www.enniocominetti.com. Waiting an answer from you, my best regards. Ennio Cominetti Titular Organista of Church of San Giorgio in Varenna 

“Dolce Amore” 
Mijn naam is Alice Gort-Switynk. Ik ben musicus blokfluit en klassiek zang en graag zou ik met organist Aarnoud de Groen, Nelleke Ter Berg of Elly van Munster een concert verzorgen op uw locatie. “Dolce Amore” is een orgel-plus: klassiek zang en blokfluit programma. “Liefde en verlangen” wordt door klassiek zang / blokfluit en gitaar / theorbe ten gehore gebracht, met nadruk op gitaar. In het programma “Schots en scheef” hoort u blokfluit en theorbe / gitaar met nadruk op de theorbe. Voor andere combinaties, zie daarvoor mijn persoonlijke weblog. Dolce Amore De liefde is soms zacht en een andere keer erg hard. We zoeken het tedere en komen ook het wrede tegen. Met werken van J. S. Bach, G. F. Händel, G. Donezetti, Axel D. Ruoff en W. A. Mozart. Door: Ensemble Orzo e Verde, Alice Gort-Switynk blokfluiten en klassiek zang (sopraan) en Aarnoud de Groen orgel. “Amor”, alles wat te maken heeft met liefde en verlangen, het kan je vrijmaken, maar ook binden. De liefde wordt bezongen en ook instrumentaal ten gehore gebracht, zoals bij de liefdesverklaring aan de basblokfluit. Met werken van o.a. G. Caccini, W. A. Mozart, F. P. Schubert, F. Sor en V. Fortin. Door: Alice Gort-Switynk klassiek zang (sopraan) en blokfluiten, Nelleke Ter Berg gitaar en theorbe. 
Schots en Scheef Een programma gebaseerd op melodieën uit Schotland en door o. a. Barsanti en Geminiani van variaties voorzien. Met zo nu en dan een uitstapje naar Engeland en Ierland. De link met de Italianen is snel gelegd, omdat zij zelf al geraakt werden en zich lieten inspireren door de Schotse dansen. Met werken van G. F. Händel, J. K. Mertz, A. Le Sac en F. Barsanti. 
Door: Ensemble Rossignol, Alice Gort-Switynk blokfluiten en Elly van Munster theorbe / gitaar 
Graag zou ik met één van deze ensembles bij u een optreden verzorgen. 
Vriendelijke groeten, Alice Gort-Switynk http://alicegortswitynk.blogspot.nl
Piet Heinstraat 9 2266 KN Leidschendam 070-3882128

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief