Brabants Orgelrijkdom 2015

Klik hier voor de complete PDF van het magazine 2015

Op de cover het Stevens/König-orgel in de Basiliek van Oudenbosch, onderdeel van de voorjaarsexcursie.Het eerste exemplaar werd door vice-voorzitter Wim van der Ros uitgereikt aan Burgemeester Palmen van Hilvarenbeek, op zaterdag 18 april.

Ook dit jaar heeft de Brabantse Orgelfederatie weer een prachtig jaarmagazine Brabants Orgelrijkdom 2015 uitgegeven. Dit 52 pagina’s tellende full colour magazine bevat naast veel orgelnieuws de uitneembare katern met de Brabantse orgelconcertagenda.

Uitgave en redactie
Het magazine heeft het A4 formaat en telt weer 52 pagina’s in kleur. De oplage is dit jaar weer 9000 exemplaren die gratis worden verspreid via orgelkringen en VVV’s. 
De bestuursleden Wijtse Rodenburg en Wim van der Ros vormen de redactie, schreven artikelen en interviews en zijn verantwoordelijk voor de meeste foto’s. De vormgeving is in handen van Wijtse Rodenburg.
Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door de advertenties en een subsidie van het Delafonds.

Een greep uit de inhoud:

Interviews
Interview met Véronique van den Engh, organist van de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch.
Interview met Piet Bron, webmaster van de meest uitgebreide orgelwebsite met meer dan 55.000 orgelbeschrijvingen. 
Interview met Nico van Duren, orgelrestaurateur.

Restauraties en ander orgelnieuws uit Brabant


blz 45 en 46

Informatie over de restauraties, overplaatsing, groot onderhoud en ander nieuws van o.a. de orgels in Valkenswaard, Chaam, Boxtel, Liempde , Sint Agatha, Sint Anthonis, Kaatsheuvel, Waspik, Nuenen, Demen, ‘s-Grevelduin-Capelle en Tilburg.

Orgelagenda

 
8 pagina’s boordevol met de actuele orgelagenda: alle orgelconcerten welke in 2015 in onze provincie worden gegeven, chronologisch en middels orgelkring advertenties.

Informatie over de beide excursies


blz. 12-13

Op zaterdag 30 juni 2015 Fijnaart en Oudenbosch.


blz 34-35

De najaarsexcursie op zaterdag 10 oktober 2015 in ‘s-Hertogenbosch en Vlijmen en Heusden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als magazine