Goei, Jamie de

Jamie de Goei (*1976) ontving orgellessen van Jan van Leeuwen en vervolgens van Jacques van den Dool. Laatstgenoemde bereidde hem voor op het conservatorium. 
Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, faculteit Muziek, studeerde Jamie orgel. Hij behaalde achtereenvolgens de diploma’s Eerste Fase Muziek en Tweede Fase Orgel (voorheen resp. DM en UM). Daarnaast behaalde hij het diploma Kerkmuziek. Zijn docenten waren Reitze Smits en Bernard Winsemius.
Aan hetzelfde instituut studeerde Jamie enkele jaren Koordirectie bij Krijn Koetsveld.
Nog tijdens zijn studie volgde Jamie masterclasses bij Charles de Wolff (het spelen van grote orgelwerken op Nederlandse orgels) en daarnaast in het gehele orgeloeuvre van O. Messiaen. Deze laatste masterclasses werden gegeven door Olivier Latry en Hans-Ola Ericson aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Musique en de Notre-Dame, beide te Parijs.

In september 1998 won Jamie het Internationaal Orgelconcours voor Orgelstudenten te Leiden, categorie Romantiek. Naast concerten in plaatsen als Amsterdam, Leiden, Den Haag, Amersfoort en vele anderen, was Jamie reeds enkele malen op de radio te beluisteren.
In oktober 2002 verscheen Jamie’s debuut-cd. De cd werd opgenomen in de Grote Kerk te Gorinchem. In 2010 verscheen een cd opgenomen in de Grote Kerk te Vianen waarop het nieuwe Thomas-orgel voor het eerst is vastgelegd.

In het dagelijks leven is Jamie werkzaam als solist, begeleider van koren en instrumentalisten, kerkmusicus en heeft hij een lespraktijk voor orgellessen. Van 1 september 2003 t/m 31 mei 2012 was hij Cantor-Organist van de Grote Kerk te Vianen.

Per 1 juni 2012 is Jamie benoemd als organist van de Grote Kerk te ‘s-Hertogenbosch. Hij is in die hoedanigheid de vaste bespeler van het Bätz-orgel uit 1831.


www.jdegoei.nl/

Klik hier voor meer over het Bätz-orgel op de site van Jamie de Goei.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Organisten