Excursie najaar 2010 Rosmalen – Nistelrode – ‘s-Hertogenbosch

Zaterdag 9 oktober 2010

Deze excursie startte in ‘s-Hertogenbosch in de Sint-Catharinakerk, waar Willem Hörmann het Vollebregt-orgel uit 1851 demonstreerde en bespeelde. Aansluitend bezochten we het Smits-orgel uit 1850 in Rosmalen waar Kees van Houten een kort concert gaf. ’s Middags brachten we een bezoek aan het Van Dinter-orgel uit 1858 in de Sint-Lambertuskerk van Nistelrode, waar Piet Groenendijk uitleg gaf, het orgel bespeelde en waar Tannie van Loon de dag afsloot met een concert. Helaas was Ilse van Wuijckhuijse, de sopraan die in Nistelrode het concert zou completeren wegens ziekte niet in staat te komen zingen. Zij is echter wel op de cd te beluisteren!

 
De cd met orgelspel van Willem Hörmann, Piet Groenendijk en Tannie van Loon op deze instrumenten onder de titel Brabants Orgelrijkdom VII is uitgereikt aan de deelnemers. Zie de webwinkel.

‘s-Hertogenbosch, Sint-Catharinakerk
J.J.Vollebrecht-orgel

Willem Hörmann demonstreert in de Sint-Catharinakerk het Vollebregt-orgel en tijdens het concert in innige samenwerking met de registrant.

Rosmalen, Sint-Lambertuskerk
F.C.Smits-orgel

 
Aankomst in de Lambertuskerk van Rosmalen.

Nistelrode, Sint-Lambertuskerk
M.H.van Dinter-orgel

Henk Kooiker krijgt als dank voor het opnemen van de concerten op de cd in Nistelrode een bloemetje uit de handen van Piet Groenendijk, organisator van de excursie.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Excursies