Rob Nederlof stadsorganist van Tilburg

Rob Nederlof heeft op zaterdagmiddag 11 september 2021 het slotconcert van de Nationale Orgeldag in de Sint-Jozefkerk (ook wel Heuvelse Kerk genaamd) van Tilburg gegeven in zijn nieuwe hoedanigheid als stadsorganist.
De gemeente Tilburg heeft besloten om hem voor de duur van twee jaar tot stadsorganist te benoemen en daarmee sluit hij zich in onze provincie als vierde stadsorganist aan bij zijn collega’s Ruud Huijbregts van Eindhoven, Jan van de Laar van Helmond en Ad van Sleuwen van Hilvarenbeek.

Voorafgaand aan het slotconcert gaf Ruud Severijns, voorzitter van de BOF, een korte toelichting over het fenomeen stadsorganist, over de Brabantse Orgelcultuur als Immaterieel Erfgoed en uitleg over de geplande activiteiten m.b.t. het Smits-project, de uitgave van cd’s en publicaties over Smits-orgels waaronder het Smits-orgel in deze Heuvelse Kerk. In dit kader staat ook de uitgave van een ‘portret-cd’, gespeeld door Rob Nederlof op dit Smits-orgel, binnenkort gepland. Rob Nederlof kreeg, voor hij een groot deel van de op deze cd vastgelegde muziek ging uitvoeren, een replica van de geplande portret-cd uitgave uitgereikt door Ruud Severijns.

www.orgelnieuws.nl/rob-nederlof-aangesteld-als-stadsorganist-van-tilburg/

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws