Nederlof, Rob

Rob Nederlof studeerde orgel (bij Maurice Pirenne), piano (bij Alexadru Hrisanide) en klavecimbel (bij Gerard Dekker) aan het Brabants Conservatorium. Hij sloot zijn drie studies af met het behalen van de diploma’s Docerend  en Uitvoerend Musicus voor alle drie de instrumenten. Rob volgde diverse meestercursussen in binnen- en buitenland o.a. bij Bernard Lagacé, Albert de Klerk, Piet Kee en Luigi Tagliavini. Tevens studeerde hij nog een jaar bij Prof. Gisbert Schneider aan de Folkwang Hochschule te Essen (Duitsland).

Hij concerteerde in vele belangrijke concert-zalen en kerken in heel Europa (onder andere Smetana-zaal en Rudolfinum in Praag, Berliner Dom, Thomaskerk Leipzig, Sint-Bavokerk Haarlem, Stephansdom Wenen, Dom van Salzburg, Capella St. Petersburg en in het Concertgebouw Amsterdam).


Maarschalkerweerd-orgel, Concertgebouw.

Ook heeft hij meegewerkt aan een groot aantal cd-opnames en is hij regelmatig te beluisteren en te zien op radio en televisie. Rob Nederlof is docent aan het Factorium Tilburg, Podiumkunsten en is organist van de Heuvelse Kerk en Petrus en Paulus kerk te Tilburg en van de Sint Jan in Goirle.
Onlangs is hij benoemd tot Stadsorganist van Tilburg.

Rob Nederlof aan het Smits-orgel van de Heuvelse Kerk in Tilburg.
Hier speelde hij op donderdagmorgen 2 december een eigen bewerking van Bohemian Rhapsody op het Smits-orgel van de Heuvelse Kerk in Tilburg tijdens de uitzending van de stemweek voor de Top 2000 aller tijden op NPO 2 Radio…

Hier naar de Bohemian Rhapsody op YouTube.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Organisten