Nijdam, Leen

Leen Nijdam, geboren te Haarlem in 1948, studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium bij Stoffel van Viegen en Nico van den Hooven. Na zijn diplomering in 1972 volgde de benoeming als leraar orgel aan de Stichting Veldhovense Muziekschool. Daar was hij werkzaam tot 2004. Daarna had hij zijn eigen lespraktijk.

Op 13-jarige leeftijd werd hij kerkorganist te Haarlem/Santpoort. Daarna volgden verschillende benoemingen als organist te Spaarndam, Haarlem en Eindhoven. In 1986 werd Leen Nijdam benoemd tot cantor-organist van de Agnus Deï-kerk in Waalre. Regelmatig concerteerde hij in zijn woonplaats en in de regio. Daarnaast was hij organist bij de jaarlijkse Provinciale Herdenking van de Gesneuvelden te Waalre. Hij was ook koordirigent en leidde verschillende koren in de regio Waalre Ook trad hij regelmatig op als docent bij de vroegere Gereformeerde Organistenvereniging, nu Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici, en maakte als koorbegeleider en solist reizen naar diverse Europese landen.

Eind 2019 beëindigde hij om gezondheidsredenen zijn muzikale loopbaan en volgde Eelco Kooiker hem op als cantor-organist van de Agnus Deï-kerk in Waalre

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Organisten