Nieuwsbrief 60 – 23 maart 2020

23 maart 2020 

Beste nieuwsbrieflezer, 
In vervolg op nieuwsbrief 59 van nog maar kort geleden ontvangt u er alweer een… De situatie is gewijzigd.

Alle orgelconcerten tot 1 juni geannuleerd 
Als gevolg van de nieuwe corona-maatregelen van 23 maart moeten alle (orgel)concerten worden geannuleerd omdat alle bijeenkomsten waarbij minder dan honderd mensen samenkomen nu zijn verboden (grote evenementen waren al verboden). In de orgelagenda van onze website www.brabantorgel.nl staan ze daarom vanaf nu allemaal op ‘rood’. In onze provincie waren vanaf vandaag tot 1 juni zo’n veertig concerten geprogrammeerd. Orgelkringen beraden zich op wat er gedaan kan worden. Sommigen organiseren extra concerten in het najaar en/of de vervallen voorjaarsconcerten worden doorgeschoven naar volgend jaar. Zodra er iets bekend is staat dit op onze site op de agenda. 

Geen BOF activiteiten in mei 
Ook de beide evenementen die voor mei door ons, de Brabantse Orgelfederatie (BOF), waren georganiseerd, te weten het Festival Brabantse Componisten op 15 mei a.s. te Tilburg en de voorjaarsexcursie van 23 mei a.s., zijn nu ook definitief afgelast. Over enkele weken wordt besloten of ze kunnen worden doorgeschoven naar een latere datum dit jaar of wellicht volgend jaar. Onze secretaris stuurde reeds een mail naar de BOF-leden over dit onderwerp. De introductie en uitgave van de gedrukte versie van het jaarmagazine Brabants Orgelrijkdom 2020 in Roermond was al geannuleerd. 

Via onze site en onze Facebook-pagina houden wij u op de hoogte van verdere ontwikkelingen. 

Het bestuur van de Brabantse Orgelfederatie wenst u een goede gezondheid. Kijk naar elkaar om en laat de ‘sociale onthouding’ geen contactonthouding zijn: er zijn veel – ook digitale – mogelijkheden! 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief