Nieuwsbrief 59 – 20 maart 2020

20 maart 2020 

1. Bericht van BOF bestuur: afgelastingen i.v.m. corona-virus 
Mr. Wim B.J. Goossens, secretaris van de Brabantse Orgelfederatie, heeft vanmorgen de BOF-leden geïnformeerd over enkele deze week genomen bestuursbeslissingen n.a.v. de overheidsmaatregelen rond de corona-uitbraak. Als u BOF-lid bent heeft u reeds om 10.00 uur over dit onderwerp een email ontvangen. Echter, deze nieuwsbrief gaat ook naar een groot aantal belangstellenden die geen lid zijn, maar wel op de hoogte willen worden gehouden van orgelnieuws in Noord-Brabant. 

Alle geplande BOF activiteiten van 25 april gaan dus niet door. 

Het betreft de afgelasting van de orgelwandeling in Roermond, de presentatie van het jaarmagazine Brabants Orgelrijkdom 2020 en de voorjaars-ALV te Ittervoort, dit alles gepland op zaterdag 25 april 2020. Dat impliceert dat ook de orgelwandeling in Roermond geen doorgang zal vinden. 

Het jaarmagazine Brabants Orgelrijkdom 2020 wordt nu niet gedrukt. Daar veel concerten – ook op termijn – nu reeds zijn afgelast en we verwachten dat er nog meer geen doorgaan zullen vinden, zal het jaarmagazine nu niet in druk worden uitgegeven maar wel digitaal verschijnen. Wellicht wordt er een compacte versie later dit jaar toch nog uitgegeven als dat tegen die tijd nog de moeite loont. Het nieuwe jaarmagazine Brabants Orgelrijkdom 2020 zal vanaf 25 april via onze website www.brabantorgel.nl als PDF te bekijken en te downloaden zijn. 

Festival en voorjaarsexcursie in mei ‘onder voorbehoud’ 
Het Festival Brabantse Componisten op 15 mei a.s. te Tilburg en de Voorjaarsexcursie van 23 mei a.s. zijn nu ‘onder voorbehoud’. In de tweede week van april wordt een definitieve keuze gemaakt inzake dit festival en de excursie en dan wordt het eventueel doorschuiven naar een latere datum bekend gemaakt. Ook via onze site en onze Facebook-pagina houden wij u op de hoogte en plaatsen we regelmatig nieuws. 

2. Orgelspelen in Heusden op Monumentendag. 
De Evangelisch-Lutherse Gemeente van Heusden bestaat met kerst dit jaar 250 jaar. Met Open Monumentendag dit jaar zouden wij het bijzonder waarderen als een aantal organisten dat weekend op ons mooie Vollebregt-orgel zouden willen komen spelen. Het orgel is gerestaureerd in 1993 door Hans van Rossum, die tot eind vorig jaar ook regelmatig in de zondagsdienst als organist van dienst een vinger aan de pols hield. Wij nodigen organisten graag uit voor dat weekend om op ons mooie orgel te komen spelen. Wij zijn die zat. en zon. van 10.00 – 16.00 uur open. 
Liefhebbers kunnen contact opnemen met Herma Haaksema om af te spreken hoe lang en hoe laat ze willen/kunnen spelen. herma_aa@hotmail.com

Het bestuur van de Brabantse Orgelfederatie wenst u – in de wetenschap dat veel van onze leden en supporters in de risicogroep zitten – een goede gezondheid. Kijk naar elkaar om en laat de ‘sociale onthouding’ geen contactonthouding zijn: er zijn veel – ook digitale – mogelijkheden! 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief