Nieuwsbrief 48 – 12 april 2016

12 april 2016

Geachte nieuwsbriefabonnee,  
drie onderwerpen in deze nieuwsbrief, waaronder een uniek kortingsaanbod van het Muziekgebouw Eindhoven… 

1. ALV op zaterdag 16 april 2016 
Zaterdag wordt de algemene voorjaarsledenvergadering gehouden in Tilburg. U bent geen lid, maar wel geïnteresseerde omdat u op deze nieuwsbrief hebt ingeschreven. U bent overigens van harte welkom bij de vergadering, mits u zich even aanmeldt via een reply op deze mail. 
Aansluitend op de vergadering, die om 10.00 uur start, is er een concert op het nieuwe orgel van de kapel in Het Cenakel. Hierbij wordt het eerste exemplaar van het nieuwe magazine Brabants Orgelrijkdom 2016 aan de burgemeester van Tilburg overhandigd. 
Daarna vindt de verspreiding van de magazines in Noord-Brabant plaats. Vanaf dan kunt u ze bij concerten en in veel VVV’s afhalen of via onze website bestellen.

2. 50% korting voor BOF-nieuwsbriefabonnees op een kaartje voor het concert van de excentrieke organist Cameron Carpenter en het ORF Radio-Symphonieorchester Wien in het Muziekcentrum Eindhoven! 
Op donderdag 28 april in het Muziekgebouw Eindhoven. Aanvang 20.15 uur. Voorafgaand aan het concert is er om 19.30 uur een gratis inleiding door Floris Kortie, bekend van Podium Witteman over de trends in de klassieke muziekwereld.
Bekijk vooral het filmpje op youtube https://www.youtube.com/watch?v=5r8B_nyy-kU 
Programma: 
Dvorák – De Middagheks opus 107 
Rachmaninov/Carpenter – Paganini-variaties 
Schumann – Symfonie nr 4 
Dat orgelmuziek brutaal, swingend en virtuoos kan zijn, verwacht u misschien niet meteen. Het orgel is voor velen verbonden aan kerk en kerkmuziek. En misschien aan Bach en oude muziek. Lang was dat ook zo. Maar deze Amerikaanse organist Cameron Carpenter, een jonge dertiger, is inmiddels de ‘meest controversiële organist ter wereld’. Hij vindt het geen probleem om pop en klassiek te combineren, of om met onmogelijk geachte orgelbewerkingen te komen. Zo speelt deze muziekondernemer pur sang met het jongste en minst traditionele Weense orkest de spectaculaire Paganini-variaties van Rachmaninov. Een werk dat gemaakt leek voor de piano, maar dat onder handen van Carpenter even vanzelfsprekend op zijn eigen indrukwekkende orgel klinkt. De Weners omringen deze vonk van virtuositeit met de meeslepende negentiende-eeuwse droomklanken van Antonin Dvorák en Robert Schumann. Een concert dat leert hoe passie en durf een ogenschijnlijk conventioneel programma opeens bijzonder en niet te missen kunnen maken.
De verrichtingen van de Cameron Carpenter zullen op een groot scherm te volgen zijn. 
Actievoorwaarden: 
* de korting van 50% is geldig op tweede rangs (€ 35,00) en derde rangs (€ 28,00) kaarten. De prijs is exclusief reserveringskosten van € 1,50 
* kaarten bestellen kan via de website via de volgende link: https://www.muziekgebouweindhoven.nl/concerten/radio-sinfonie-orchester-wien/28-04-2016-20-15/ of telefonisch: 040 24 42 020 
* zorg ervoor dat u een account heeft en bent ingelogd. 
* zodra u uw stoelkeuze heeft uitgezocht en het kaartje in het winkelmandje is beland, dient u de actiecode in te voeren. 
* de actiecode = orgel * de korting wordt dan verrekend. 

3. Alice Gort-Switynk en Mozart, beschikbaar voor concerten… 
Mijn naam is Alice Gort-Switynk en naast blokfluitist ben ik klassiek zangeres (sopraan). Ik treed met diverse ensembles op en in verschillende combinaties. Graag zou ik optreden in de serie die u organiseert. Is er nog een mogelijkheid om een van onderstaand programma op te nemen in de serie? Mozart in Nederland In 2015 is het 250 jaar geleden dat Wolfgang Amadeus Mozart in Den Haag is geweest. Het programma voor orgel en klassiek zang/blokfluiten staat daarom in het teken van deze componist. Naast vele orgelwerken in de sfeer van Mozart, hoort u de aria “Ach ich fühl’s” uit de opera Die Zauberflöte. Voor blokfluit en orgel staat een bewerking van het bekende Adagio uit het klarinetconcert KV. 622 op het programma en als afsluiting uit Mozart’s motet Exsultate Jubilate het “Tu virginum corona” en zijn beroemde “Alleluia”. 
Door: Ensemble Orzo e Verde, Alice Gort-Switynk klassiek zang (sopraan) / blokfluiten en Aarnoud de Groen orgel. 
Contact via: Alice Gort-Switynk alice.switynk(at)gmail.com

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief