Nieuwsbrief 38 – 7 juni 2013

7 juni 2013

Beste nieuwsbrieflezer,

BTW-plicht orgelkringen? 
Op verzoek van de Algemene Ledenvergadering is door penningmeester Geurt Brouwer gekeken naar de BTW-plichtigheid van de BOF voor orgelactiviteiten. Conclusie is dat de Vereniging niet BTW plichtig is, ook niet voor onze cd’s en onze andere uitgaven en ook niet bij bijv. georganiseerde excursies. Het kan zijn dat dezelfde voorwaarden van toepassing zijn voor de diverse Brabantse orgelkringen. 
Ter info vindt u dit bericht als bijlage met meer achtergrondinformatie. Deze info is ook toegevoegd aan onze ledenservice-pagina op de website. (Onder de e-toets op de homepage) 
Met dank aan onze penningmeester Geurt Brouwer en Inventive Control Accountants en Belastingadviseurs en aan Loyens & Loeff N.V. 

Orgelboot te bewonderen 
Het komt niet vaak voor dat u een varend orgel kunt bewonderen en beluisteren. Maar volgende week is dat mogelijk in ‘s-Hertogenbosch bij de Bosch Parade op 13, 15 en 16 juni. Organist Willem Hörmann zal drijvend en geholpen door roeiers en luchtpompers speciaal gecomponeerde muziek ter gehore brengen. De orgelboot is een concept van audio kunstenaar Bart van Dongen en uitgewerkt door Lucas Kramer, kunstenaar uit Maastricht. 
Voor meer info kijk op onze site en klik op het rariteitenkabinet. (Onder de a-toets op de homepage) 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief