Nieuwsbrief 35 – 21 december 2012

21 december 2012

Kerst- en nieuwjaarswens
het jaar loopt ten einde, de kerstdagen staan voor de boeg en dan begint het nieuwe jaar alweer. Wij hopen dat u met uw familie en iedereen heel fijne feestdagen mag beleven. Uiteraard hopen we dat orgels en muziek weer vreugde mogen brengen in uw leven en dat vele anderen dit prachtige instrument in 2013 mogen ontdekken. Wij zullen ons daar dit nieuwe jaar, en wij hopen velen van u met ons, weer voor inzetten. Het bestuur van de Vereniging Brabantse Orgelfederatie. 

Van deze gelegenheid maken we gebruik om nog enkele berichten te melden: 
1. De voorbereidingen voor het nieuwe orgelmagazine ‘Brabants Orgelrijkdom 2013’ zijn alweer gestart en de komende twee maanden zal er door de redactie weer hard gewerkt worden om het blad te realiseren. Mocht u betrokken zijn bij het organiseren van concerten die dit jaar in Noord-Brabant gegeven worden vragen wij u deze gegevens door te mailen zodra u de data, tijden, concertgevers en toegangscondities kent! Zodra deze gegevens bij ons binnen zijn worden ze op de site geplaatst in de orgelagenda en in het magazine.

2. Cultuur, daar geef je om
Onder die noemer is in augustus een campagne vanuit de Rijksoverheid gestart die wil aanzetten tot het schenken aan culturele instellingen. Alle notarissen hebben een brochure over de mogelijkheden die de nieuwe Geefwet biedt ontvangen. Het kan interessant zijn om bij het orgel betrokkenen te wijzen op de mogelijkheden om geld te schenken aan organisaties op het gebied van het orgel. Meer weten? Lees onderstaande informatiebrief en kijk op http://www.daargeefjeom.nl/index.php.  

3. Organist meldt zich
Er zijn altijd organisten uit binnen- en buitenland die ge├»nteresseerd zijn een concert in ons gebied te verzorgen. 
Via Jan Verschuren, organist TU Eindhoven, ontvingen wij dit bericht:
Indien er interesse bestaat om de heer Michal Markuszewski te benaderen (zie info hieronder), dan wordt verzocht contact op te nemen met de heer Ernst Haubner, e-mail: ernst.haubner@ruhrnet-online.de<mailto:ernst.haubner@ruhrnet-online.de>. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief