Nieuwsbrief 32 – 4 juni 2012

4 juni 2012

Beste nieuwsbrieflezer

Voor onze orgelkringen.
Onderstaande website is een nieuwe mogelijkheid om concerten aan te kondigen.
U kunt dit adres toevoegen aan uw perslijst en elk concert dat in uw gemeente gegeven wordt invullen op het aanmeldingsformulier van deze site.
Aangeven bij uw eigen gemeente.
Weer een eigentijds middel erbij om uw concerten onder de aandacht te brengen van mensen in uw gemeente.
http://www.gemeentewijzer.nl/evenementaanmelden

Deze week Bossche Beiaardweek, ook met orgel in de Toonzaal….
Van woensdag 6 tot en met zondag 10 juni wordt in ’s-Hertogenbosch voor de 23ste keer de Bossche Beiaardweek gehouden. Dit keer staat het festival in het teken van beiaarden in Rusland. Rusland heeft een rijke klokkencultuur. In Sint Petersburg en Moskou bevinden zich twee grote beiaarden die op Nederlandse en Vlaamse wijze bespeeld worden. Tsaar Peter de Grote, die in de 17e eeuw anoniem in Nederland verbleef, was geïmponeerd hoe de beiaarden in de Nederlandse steden werden bespeeld. Nieuw is de samenwerking die de Bossche beiaardstichting is aangegaan met Muziekcentrum De Toonzaal. Door een online verbinding tussen St. Jan en Muziekcentrum De Toonzaal kan het publiek onder het genot van een kopje koffie de beiaardier zien en horen.
Twee hoogtepunten markeren deze beiaardweek:
op zaterdag 9 juni concerteert ons lid OLGA DE KORT-KOULIKOVA met het Russisch kamerkoor Oktoich op orgel en beiaard in Muziekcentrum De Toonzaal en op zondag 10 juni zal een concert plaats vinden met Theremin, orgel en beiaard.
Zie onze website www.brabantorgel.nl

Spelen op het Müller-orgel in Haarlem?
Het is voor gevorderde amateurorganisten mogelijk om kosteloos op de zaterdagen 13 en 20 oktober te spelen op het beroemde Christian Müller-orgel uit 1738 in de Grote of Bavokerk in Haarlem. Afspraken: 023-5113460, Gemeente Haarlem, afd. Cultuur of E-mail apauw@haarlem.nl

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed stuurde een uitnodiging aan de BOF.
Erkenningsregeling Orgeladviseurs
Onder de titel: Kwaliteit voor Orgels.

Geachte heer of mevrouw,
De Stichting Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur heeft een Erkenningsregeling Orgeladviseurs ontwikkeld. Het certificaat waarborgt de kwaliteitvan het werk van de adviseur. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed nodigt u van harte uit voor de uitreiking van de eerste certificaten. ln de stichting zijn de Katholieke Klokken- en Orgelraad, de Commissie Orgelzaken van de Protestantse Kerk in Nederland en het College van Orgeladviseurs Nederland vertegenwoordigd. Bij het ontwikkelen van de regeling waren de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Vereniging Orgelbouwers Nederland en certificeringsbureau Hobéon betrokken.

Programma woensdag 20 juni 2012
15.00 Welkomstwoord door Jos Bazelmans, hoofd Kennis Onroerend Erfgoed van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
15.05 Erkenningsregelingen door Michiel van Hunen, programmaleider. Restauratiekwaliteit bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
15.15 De certificeringsregeling door Michel Doll, voorzitter van de Stichting Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur
15.30 Uitreiking van de eerste certificaten door Wienke Blomen, directeur van certificeringsbureau Hobéon
15.50 Het belang van certificering door Peter van Dijk, voorzitter van het College van Orgeladviseurs Nederland
16.15 Borrel
Riiksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Smallepad 5
3811 MG Amersfoort
Postbus 1600
3800 BP Amersfoort
033 – 421 7 421
info@cultureelerfgoed.nl
www.cuItureelerfgoed.nI (met routebeschrijving)

Pieter Goossens, portretfotograaf zoekt contact met Brabantse organisten
“Ik ben een portret/documentaire fotograaf, mijn fotografie stijl is dat ik graag de tijd neem voor mijn foto’s en onderwerpen ik probeer dat op een zo natuurlijke manier te doen. Mijn camera is daarom ook een analoge Leica met een fotorol en niet een met groot digitaal scherm en flitsers.
Wat ik altijd afspreek met mensen die ik fotografeer is dat we beiden tevreden moeten zijn met het eindresultaat, alle foto’s worden digitaal of analoog opgestuurd als ik er klaar mee ben. Mocht de persoon niet tevreden zijn met het eindresultaat zal ik de foto’s niet in mijn portfolio opnemen en ook verder niets mee doen. 
Mijn plan om serie te maken over Brabantse organisten is niet bedoeld voor een specifiek bepaalde publicatie, maar voor mijn eigen portfolio. Mocht u verder nog vragen hebben wil ik deze graag beantwoorden.
Met vriendelijke groet
Pieter Goossens, telefoon 06 41217151″

Brabantse organisten kunnen rechtstreeks met Pieter contact opnemen als ze belangstelling hebben voor zijn plan. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief