Nieuwsbrief 25 – 12 november 2009

12 november 2009

Aankondiging najaars-ledenvergadering.

De najaars-ledenvergadering van de Vereniging Brabantse Orgelfederatie zal zijn op zaterdag 28 november in een ruimte bij het
Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum Asten
Ostaderstraat 23
5721 WC Asten 

Zaal open om 10.30 uur met een kopje koffie,
aanvang ledenvergadering om 11.00 uur.
Aanvullend programma na de vergadering:
– ong. 11.45 uur rondleiding in Klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts*
– Daarna vrijblijvend bezoek aan het museum vanaf de opening om 13.00 uur.
Lunch (op eigen kosten) kan genoten worden in het museumrestaurant van het Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum. De toegang tot het museum(-restaurant): te betalen het groepstarief van € 4,90 per persoon of gratis toegang met Museumjaarkaart of Rembrandtkaart. Aansluitend kunt u dan het museum bezoeken op eigen gelegenheid. http://www.carillon-museum.nl/

*Bij de Klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts zullen we worden rondgeleid door ons bestuurslid Bert Augustus, campanoloog van het bedrijf, door de kunst- en klokkengieterij, de stemkamer, en verder zien we het restaureren van uurwerken, het maken van klavieren, de constructieafdeling, enzovoort. Op dit moment staat bijvoorbeeld de beiaard van de Nieuwe Toren in Kampen bij Eijsbouts. Dit is een Hemony-beiaard (XVIIde eeuw) met daarin zware klokken van Van Wou, begin zestiende eeuw. En er zijn twee beiaarden (klokkenreeksen) in de maak. En de Mathildis, een klok van ruim tien ton, vorig jaar gemaakt voor het Belfort van Gent, staat nog op het terrein.
Meer informatie over Eijsbouts vindt u op www.eijsbouts.nl

Graag opgave van uw komst of afmelding.
Om de vergadering en organisatie goed te kunnen voorbereiden vragen wij u ons op te geven of u wel of niet denkt te komen, zo ja, met hoeveel personen aan secretaris@brabantorgel.nl.
Agenda en notulen van de vorige ledenvergadering volgen binnenkort.


Nieuwsbrief ingezonden stukken:
Omdat vele van u deze periode bezig zullen zijn met het vaststellen van de programma’s van volgend jaar sturen we onderstaand verzoek aan u door.

Betreft: Verzoek om een concert in orgelserie van 2010.
Sinds een aantal jaren geef ik met regelmaat orgelconcerten in binnen- en buitenland zoals België, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Finland, Noorwegen en de USA. Graag zou ik een keer in de gelegenheid gesteld worden om ook in uw orgelserie een orgelconcert in de zomeravondserie te mogen verzorgen. De doelstelling van mijn schrijven is mijn orgelconcertpraktijk uit te breiden, zowel als solist en als orgelduo, met mijn echtgenote de concertorganiste Susanna Veerman.
Als professioneel concertorganist ben ik, als eerste orgelstudent, afgestudeerd voor de titel Master of Music aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten en heb ik een aantal jaren gestudeerd bij de Franse concertorganiste Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin van de Jean Baptiste de La Salle en de Saint-Sulpice te Parijs. Het orgelrepertoire dat ik speel is zeer breed. Het omvat werken van de Renaissance periode tot en met hedendaagse orgelwerken. De programma’s worden aangepast aan de stijl van de orgelseries. Eventuele wensen laat ik graag aan de commissie over.
In de bijlage treft u aanbevelingsbrief aan van de concertorganiste Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin . Verder vindt u in de bijlage mijn C.V. Mocht u een cd met opnamen van mij willen beluisteren kan ik u die op uw verzoek alsnog toesturen.
In afwachting op uw antwoord, verblijf ik, met vriendelijke groeten,
Wim Doe

Betreft: Verzoek om een concert in orgelserie van 2010.
Mijn naam is Susanna Veerman (organiste te Amsterdam)
Ik ben in 2005 afgestudeerd als professioneel organist (UM) aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.
De doelstelling van mijn schrijven is dat ik graag mijn brede orgelconcertenpraktijk wil uitbreiden in Nederland, zowel solo als duo, met mijn echtgenoot organist Wim Does, op orgel. In de bijlage treft u mijn cv en aanbeveling aan. Mocht de commissie naar aanleiding van mijn verzoek een cd-opname willen beluisteren van Susanna Veerman uit 2005 of 2008 dan kan ik u die alsnog op uw verzoek toesturen.
Ik heb een breed orgelrepertoire opgebouwd die ik ten gehore zou kunnen brengen. Eventuele wensen laten ik graag aan de orgelcommissie over. Een lijst met kerken waar ik de afgelopen jaren concerten heb gegeven (binnen en buitenland) en andere informatie kunt u vinden op mijn website, www.susannaveerman.nl.
In afwachting op uw antwoord, verblijf ik, met vriendelijke groeten,
Susanna Veerman
Voor uitgebreide activiteiten en concertagenda en bestelling van de eerste en tweede cd kunt u haar website bezoeken: www.susannaveerman.nl

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief