Nieuwsbrief 22 – 30 juni 2009

30 juni 2009

Geachte nieuwsbriefabonnee,
Met dit prachtige zomerweer willen wij u graag al attenderen op de activiteiten van na de vakantie omdat dat nu wat voorbereiding vraagt, en voor sommigen van u misschien een aantekening in de agenda….

Zaterdag 12 september 2009: Nationale Orgeldag
Op 12 september a.s. wordt voor het achtste achtereenvolgende jaar de Nationale Orgeldag georganiseerd. Deze dag valt samen met de zaterdag van Open Monumentendag en wordt ook binnen het kader van deze dag gepositioneerd. Op deze zaterdag zijn uiteraard veel – historische – kerken geopend, waarin zich doorgaans ook monumentale orgels bevinden. Doelstelling van deze dag is zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met het orgel en nader kennis te laten maken met dit bijzondere, cultureel en ambachtelijk, muziekinstrument. Daarbij kan het orgel ook op een andere dan de liturgische wijze wordt gepresenteerd, waarbij – indien mogelijk – bezoekers het binnenwerk van het orgel kunnen bekijken en eventueel zelf het orgel mogen bespelen.
Door de samenwerking met de organisatie van Open Monumentendag komen op deze wijze ook ’toevallige passanten’ in aanraking met het orgel.
De Brabantse Orgelfederatie ondersteunt sinds haar oprichting dit initiatief.

Oproep 1
Wij vragen onze leden en belangstellenden ook dit jaar hun kerk en orgel rechtstreeks via www.nationaleorgeldag.nl aan te melden voor deelname aan de Nationale Orgeldag 2009, zodat uw organisatie met foto in de landelijke database wordt opgenomen.
Oproep 2
Ook vragen wij u uw aktiviteit op Nationale Orgeldag te melden aan info@brabantorgel.nl zodat wij dit in de agenda van onze website kunnen opnemen.

Openingsmanifestatie Nationale Orgeldag in Breda

 
De Openingsmanifestatie zal dit jaar worden gehouden in de Grote Kerk te Breda. Deze bijeenkomst begint die dag om 11.00 uur en kan daar belegd worden dankzij de samenwerking tussen de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Breda (Gerard Maters) en het bestuur van de Brabantse Orgelfederatie.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief