Nieuwsbrief 03 – 14 november 2006

14 november 2006 

Brabantse orgelliefhebbers,

1. Belangrijk!
Informatie sturen over de orgelconcerten 2007

Wij vragen alle kringen en organisaties ons zo spoedig mogelijk de geplande orgelconcerten aan ons door te geven. Ten eerste voor de concertagenda van de website www.brabantorgel.nl, maar tevens als info voor de eerste pogingen een brabantorgelkrant uit te geven. Dit kan alleen als we voldoende concertgegevens hebben. Zodra u iets weet stuur het ons en de concerten staan in de agenda!
S.v.p. E-mailen met deze gegevens en in deze volgorde:
– datum
– locatie
– aanvangstijd
– toegangsprijs
– uitvoerende(n)
(svp geen tabs gebruiken, niet in Word, maar als gewoon platte tekst in de E-mail aan info@brabantorgel.nl)

2, Speciaal concert
Zondag 19 november 2006
Aalst-Waalre, Oude Sint-Willibrorduskerkje

15.00 uur. Toegang € 3,-.
“Rondom het orgel” ter gelegenheid van het feit dat 30 jaar geleden dit orgel hier geplaatst werd. Organisten: Joop Klaassen en Leen Nijdam, m.m.v. Nan Los, beiaard, Anja Valstar, blokfluit, en Warner ten Kate, hoorn.
De fototentoonstelling Brabantse Orgelrijkdom – een initiatief van de Brabantse Orgelfederatie en de VNPO (Vereniging Nederlands Platform voor Orgelkunst en –cultuur)– is ter gelegenheid van dit “jubileumconcert” in deze kerk opgesteld.

3. Afscheid van Reinier Wakelkamp als vaste dirigent van Vocaal Ensemble Hortus Musicus
Zaterdag 25 november 2006
NH Kerk, ‘s-Hertogenbosch
20.15 uur, toegang € 7,50 (programma: grootmeesters uit de 16e eeuw)
Vocaal Ensemble Hortus Musicus olv Reinier Wakelkamp
mmv organist Maurice Pirenne

4. Verzoek om een concert in een orgelserie van 2007 of 2008.
Mijn naam is Susanna Veerman en ik ben afgestudeerd als organist (UM-tweede fase) aan het Rotterdams Conservatorium bij B.van Oosten. De doelstelling van mijn schrijven is dat ik graag een breed concertpraktijk willen opbouwen in eerste instantie in Nederland, zowel solo als duo (met mijn echtgenoot organist Wim Does en Elisa Teglia (Italie)) op orgel. U zult in de bijlage een aanbevelingsbrief van de heer van Oosten aantreffen met een reccomendatie voor een eventuele orgelconcert. In mijn c.v op mijn website zult U tevens de gegevens aantreffen wat betreft de genoten studie, concertpraktijk als organist en ervaring niet alleen op het gebied van orgelspel, maar ook ervaring als UM-koordirigent (Susanna). Mocht U of de commissie naar aanleiding van ons verzoek een cd-opname willen beluisteren van Susanna Veerman dan kan ik U die alsnog toesturen. Wij hebben als duo een breed orgelrepertoire opgebouwd, die wij ten gehore zouden kunnen brengen. De eventuele wensen laat ik graag aan de orgelcommissie over. Alle aanvullende informatie kunt U verkrijgen op: www.susannaveerman.nl

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief