Nieuwsbrief 02 – 2 november 2006

2 november 2006 

Brabantse orgelliefhebbers,

1. Graag houden we u op de hoogte van de activiteiten van het voorlopig bestuur:
Er zijn inmiddels concept statuten gemaakt en er is een concept begroting. Bij de eerstvolgende ledenvergadering (gepland op zaterdag 20 januari 2007 om 9.00 uur in het Conservatorium te Tilburg) zullen deze ter goedkeuring aan de leden worden voorgelegd.
Er wordt onder meer druk gewerkt aan het vinden van sponsoren en het verkrijgen van subsidie en de personele invulling van de verschillende werkgroepen. Het ontwikkelen van een gedrukte orgelagenda naast de aktuele website is in onderzoek.

Het is de bedoeling dat zowel individuen als orgelkringen kostenloos of tegen een symbolisch laag bedrag lid kunnen worden. We willen geen financiele drempel om deel te nemen door de inkomsten uit externe middelen te verkrijgen. Veel orgelkringen in Brabant hebben het financieel moeilijk of bestaan uit slechts een persoon. Dit mag geen reden zijn om niet te participeren!
De oproep voor de eerste bijdrage van 50 Euro (besluit eerste ledenvergadering en in nieuwsbrief 1) is dan ook bedoeld als startbijdrage voor 2006. De eerste kosten worden daarvan betaald en in 2007 willen we dus van andere inkomsten rondkomen!

2. 1ste lustrum Restauratie Smitsorgel Martinuskerk Sint-Oedenrode (herhaalde vermelding)
We hebben op 11 november 2001 het vakkundig gerestaureerde Smitsorgel van de Martinuskerk in gebruik kunnen nemen. Inmiddels zijn we alweer 5 jaar verder en staan we voor het eerste lustrum van de restauratie van het monumentale Smitsorgel (1839). In deze afgelopen periode is het orgel met grote regelmaat gebruikt voor het opluisteren van de kerkdiensten. Verder zijn ca. 90 concerten gegeven met in totaal ca. 4000 bezoekers. De zomercyclus is inmiddels een begrip in de regio
Graag willen we aan dit eerste lustrum op een muzikale wijze aandacht besteden.
Wij nodigen U daarom uit voor het bijwonen van een feestelijk getint concert op zondagmiddag 5 november 2006 waarbij Uw eventuele partner en/of medewerkers van Uw organisatie natuurlijk van harte welkom zijn. Het concert vindt plaats in de Martinuskerk (Centrum) in Sint-Oedenrode. Het Smitsorgel wordt die middag bespeeld door David Flood, de organist van de beroemde kathedraal van Canterbury. Bovendien zal het kamerkoor “de Cantorij van Boxtel” o.l.v. Wil Barten een aantal werken ten gehore brengen.
Het verloop van zondagmiddag 5 november ziet er als volgt uit:
14.30 u Ontvangst in de Martinuskerk met koffie/thee
15.00 u Begin van het concert
16.15 u Gelegenheid voor het drinken van een glas wijn of fris achter in de kerk.
17.00 u Afsluiting van de middag

Wij hopen U die middag te mogen begroeten.
Met vriendelijke groeten Namens de Stichting Restauratie Smitsorgel
W. J. van Hees, voorzitter/secretaris stichting

3. Blijf op de hoogte! U vindt de eerder verstuurde nieuwsbrieven terug (en nog veel meer op) www.brabantorgel.nl

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief