Korver, Reinier

Reinier Korver (1984) volgde zijn conservatoriumstudie aan de Schumann-academie in Utrecht bij Peter van Dijk in Utrecht en Ben van Oosten in Den Haag. Hij sloot zijn opleiding in juni 2012 cum laude af tijdens een examenconcert op het fameuze Wolfferts-Heijneman-orgel in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel. Naast het orgel studeerde hij ook piano.
Vanaf 2006 volgde hij een aantal jaren koor- en orkestdirectie-lessen bij Patrick van der Linden te Ridderkerk. Als dirigent staat hij voor gemengde koren te Veen, Noordeloos en Werkendam. 
Ook is Reinier sinds eind 2013 artistiek leider van symfonisch ensemble Negienot in Capelle aan de IJssel. 
Op 18-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste aanstelling als organist in de Hervormde Kerk te Andel. Sinds januari 2016 is hij ook organist op het prachtige Strümphler-orgel in de Hervormde kerk te Lexmond en het Vollebregt-orgel in Geertruidenberg. 
Naast zijn muzikale bezigheden heeft hij ruim 5 jaar gewerkt als leerling-orgelmaker in dienst van orgelmakerij J.C. van Rossum (Wijk en Aalburg). 
Als organist en dirigent werkte mee aan diverse cd-opnamen in binnen- en buitenland. Vele koorbewerkingen en arrangementen van zijn hand vonden hun weg naar diverse koren in het land. 
Recent bracht hij na een periode van veel studie en verdieping een cd uit met orgelwerken van de Zuid-Duitse componist Justin Heinrich Knecht, gespeeld op het Holzhey-orgel te Weissenau. 
Sinds vele jaren heeft hij een goed lopende orgel- en pianolespraktijk in Werkendam en omstreken. 

Duo Virtuoso
Samen met Mark Brandwijk vormt hij het orgel/pianoduo genaamd Duo Virtuoso. Dit duo treedt regelmatig op tijdens concerten en feestelijke gelegenheden. De traditionele Nieuwjaarsconcerten in de Catharijnekerk van Heusden op de laatste zaterdag van januari genieten reeds een grote bekendheid en worden enthousiast ontvangen door het publiek. 

www.brabantsorgelproject.com

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Organisten