Hörmann, Willem

Willem Hörmann (‘s-Hertogenbosch 1953) studeerde af in kerkorgel en piano. Als organist is hij verbonden aan de Sint-Cathrienkerk te ‘s-Hertogenbosch; daarnaast is hij organist in de H. Hartkerk te Vught, de Sacramentskerk te Middelrode en de SOW-Gemeente te Berlicum. In het buitenland concerteerde hij o.a. in de VS, Israël, Canada, Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg en het VK (Londen). 
Op zijn repertoire staan werken van Bach, Widor, Dupré, Vierne,  Messiaen, Franck, Liszt, Sweelinck, eigen werken en improvisaties. Hij zette zich in voor de Stichting Orgelkring ‘Hendrik Niehoff’, de Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek, Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch, en de Vrienden van het Smits-orgel Sint Lambertuskerk Rosmalen en de Orgelkring Sint Cathrien te ‘s-Hertogenbosch.
Vanaf 2021 is hij adviseur bij de Brabantse Orgelfederatie. 

Sint-Janskathedraal, ‘s-Hertogenbosch en de Lambertuskerk, Rosmalen

In de Sint-Cathrienkerk te ‘s-Hertogenbosch


Muziek via YouTube

▶️ Willem Hörmann Organ Library
YouTube playlist van Willem Hörmann met 100+ video’s, waaronder opnames van zijn huisorgel met 12 registers.

Uitleg over orgels via YouTube

▶️ “Een kast met fluiten”
In deze videofilm van Joop Neefs legt organist Willem Hörmann op een heldere manier de werking van een orgel uit. Naast zijn twee huisorgels zijn te horen en zien: het orgel van de SOW-Kerk te Berlicum, het orgel van de Heilig-Hartkerk te Vught en het orgel van de Sint-Cathrienkerk te ‘s-Hertogenbosch.

Meer info…

Zie www.willem-hormann.nl voor informatie over de cd’s die hij maakte, live video’s, de orgels die hij bespeelt en de orgelconcerten die hij geeft.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Organisten