Habraken, Gerard

Gerard Habraken studeerde orgel bij Hub. Houët aan het Brabants Conservatorium te Tilburg (Einddiploma Solospel, 1974) en bij Kamiel D’Hooghe aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel, waar hij in 1976 met Onderscheiding afstudeerde. Verdere studies bij o.a. Luigi F. Tagliavini, René Saorgin, Marie-Claire Alain, Piet Kee, Louis Toebosch en Harald Vogel. 
In 1977 werd hij eerste-prijswinnaar van het Orgelconcours ‘Alex Paepen’ te Antwerpen en in 1979 won hij de derde prijs van het ‘César Franck Concours’ te Haarlem.
Gerard Habraken gaf concerten in de meeste landen van Europa en verleende medewerking aan tal van radio-, televisie-, grammofoon- en CD-opnamen. 
Zijn repertoire omvat werken uit alle stijlperioden en hij bracht de eerste uitvoering van werken van o.a. Kees Schoonenbeek, Louis Toebosch, Henk Badings en Mathieu Dijker. Als begeleider en continuo-speler werkt hij samen met tal van gerenommeerde solisten, koren en ensembles. 
Hij was tot aan de sluiting van de kerk jarenlang als organist verbonden aan de H.Hartkerk in Eindhoven en als docent pijporgel aan Factorium Podiumkunsten te Tilburg. Hij is regelmatig docent bij cursussen in binnen- en buitenland. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Organisten