Dijker, Mathieu (1927-2018)

Organist – componist – dirigent – beiaardier – muziekwetenschapper 
Mathieu Dijker (29 juni 1927 Amsterdam, 11 juni 2018 Heeze)

Mathieu Dijker aan het orgel van de Sint-Janskathedraal bij zijn concert op 16 augustus 1997.

Vanuit de rijke Rooms-Katholieke Kerk leefde hij zijn gehele bestaan in het teken van de muziek. Een zeer productief muzikaal leven, in brede zin: als uitvoerend musicus, als componist en als wetenschapper en didacticus. Mathieu Dijker heeft een rijk en breed oeuvre nagelaten.
Zijn muziek heeft onderscheidingen gekregen en er is veel uitgegeven, maar er is ook een deel dat alleen bij een beperkter publiek bekend is. De catalogus Opera Omnia geeft een zo compleet mogelijk overzicht van zijn composities.
Bij de catalogus hoort een archief waarin de composities van Mathieu Dijker zijn bewaard. In het archief is eveneens de dissertatie aanwezig waar Mathieu Dijker summa cum laude op promoveerde aan het Pontificio Istituto di Musica Sacra te Rome: I Prokeimena del Psaltikon (in het Italiaans). Deze kan op deze website in digitale vorm worden verkregen.

YouTube

Mathieu Dijker: Missa Apostolorum gespeeld door Dorthy de Rooij (11:58)

Info

Indien u geïnteresseerd bent in het werk van Mathieu Dijker, bent u van harte uitgenodigd contact op te nemen met info@mathieudijker.nl.

U vindt op de website www.mathieudijker.nl informatie over het werk en leven van musicus Mathieu Dijker. Deze website is eigendom van en wordt beheerd door de erven van Mathieu Dijker. 

Laatste actualisatie: 13 februari 2021

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Componisten