Brand, Leon van den

Leon van den Brand, geboren in 1959, studeerde op het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam orgel bij Bernard Bartelink en op het Brabants Conservatorium te Tilburg orgel bij Maurice Pirenne. In 1985 behaalde hij in de Grote Kerk te Breda het diploma Uitvoerend Musicus Orgel. Daarnaast studeerde hij piano bij Ton Demmers en Herman Uhlhorn, hetgeen resulteerde in het behalen van het Staatsdiploma in 1986 in Den Haag. Leon van den Brand volgde diverse interpretatiecursussen bij bekende organisten als Marie-Claire Alain en Guy Bovet. Hij is actief als concertorganist, piano- en orgelpedagoog en onafhankelijk adviseur voor zuidelijke orgels bij zowel nieuwbouw en herplaatsingen als bij orgelrestauraties. Ook begeleidt hij regelmatig, zowel op piano als op orgel, instrumentale solisten, vocalisten en koren.
Hij speelde succesvolle concerten op vele belangrijke orgels in binnen- en buitenland. Voor Radio 4 maakte hij diverse opnamen met werken uit meerdere stijlperioden. Verder speelde en speelt hij orgel in meerdere Cd-producties. Van 1995 tot 2001 was hij organist van het gereconstrueerde 17de-eeuwse Severijn-orgel te Cuijk, alwaar hij in die periode eveneens de concertreeks mede organiseerde.
Momenteel is hij organist van het historische 18de/19de-eeuwse Van Deventer/Smits-orgel in de Luciakerk van het idyllische stadje Ravenstein. Daarnaast neemt hij sinds begin 2003 deel aan de werkgroep die de Berne Abdijconcerten organiseert in de Norbertijnenabdij te Heeswijk. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Organisten