Werken, Jaco van de

MEDION DIGITAL CAMERA

Jaco van de Werken (1970) studeerde hoofdvak orgel aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1994 zijn diploma Docerend Musicus behaalde. Tevens studeerde hij aan dit conservatorium kerkmuziek bij o.a. Barend Schuurman. Bij Jan Bonefaas in Gorinchem volgde hij improvisatielessen. Zijn organistenloopbaan begon hij in de Hervormde kerk te Giessen (1987). Als organist was/is hij werkzaam in Werkendam (Gereformeerde & Hervormde kerk), Nieuwendijk (Gereformeerde kerk) en Ameide (Hervormde kerk).
Jaco is als docent muziek verbonden aan het Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg. Daarvoor studeerde hij aan de Schumann-Academie in Bilthoven Algemene Muzikale Vorming/Schoolmuziek. Daarnaast heeft hij sinds 1998 een eigen orgel- en pianolespraktijk in Werkendam, genaamd ‘In de Muziekkamer’.

Hij publiceerde diverse artikelen over orgels in diverse bladen en werd er een studie over orgels in het Land van Heusden en Altena gepubliceerd in het tweede deel van de Historische Reeks voor het Land van Heusden en Altena. Ook is hij als dirigent werkzaam. Hij dirigeerde verschillende jongerenkoren en gemengde koren. 
Thans is Jaco als cantor-organist verbonden aan de Grote of Catharijnekerk te Heusden, waar hij ook zijn eerste orgel-cd opnam.

Brabants Orgelrijkdom 2019

Lees meer over Jaco van de Werken op blz 54 e.v.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Organisten