Nieuwsbrief 63 – 22 mei 2021

Beste nieuwsbrieflezer!Vlak voor de Pinksterdagen krijgt u van ons in deze door corona orgel-luwe tijden wat opbeurende informatie…

1. Nieuwe website


De website van de Brabantse Orgelfederatie is compleet vernieuwd! 
Na ruim 13 jaar werd het tijd om er niet alleen een nieuwe look aan te geven, maar ook om hem eindelijk eens geschikt te maken voor optimale weergave op mobiele telefoons en tablets.

Ook zijn er nieuwe functies toegevoegd: u kunt gericht met woorden, namen en begrippen zoeken naar informatie. U kunt voortaan doorlinken naar brabantorgel-pagina’s als u iemand ergens op wilt attenderen.

Verder zijn alle ongeveer 300 pagina’s geactualiseerd, nagekeken op fouten en de ruim 6500 (!) links die er instaan gecontroleerd op werking en actualiteit.

En dat allemaal met behoud van alle informatie die er in de loop van de tijd op verzameld is: 
Zo’n 400 orgelbeschrijvingen in hun context van ruim 200 locaties, straks na corona weer zo’n 500 concerten die er jaarlijks gegeven worden, heel veel informatie over Noord-Brabantse orgelbouwers, historische en hedendaagse, zo’n 80 organisten, 30 componisten, alle excursies en festivals die de BOF organiseert, de inmiddels ruim 30 cd’s, de boeken en magazines die we uitgeven, Brabantse orgelmuziek, ook op partituren en nog veel meer! 


BOF webmaster Wijtse Rodenburg heeft met zijn zoon Jelle, web developer, in corona-tijd een aantal maanden aan de omzetting gewerkt, en nu is het zover: www.brabantorgel.nl is nieuw!


Het bestuur van de vereniging BOF wenst alle leden en iedere belangstellende op het gebied van Brabantse orgelmuziek heel veel zoek-, kijk- en luisterplezier met deze enorme hoeveelheid orgelinformatie.


2. Cd van de maand

De Brabantse Orgelfederatie gaat, waar momenteel grote orgelactiviteiten nog niet mogelijk zijn, de komende maanden orgelvrienden en -vriendinnen verrassen met speciale aanbiedingen.

Als eerste ‘cd van de maand’ biedt de BOF de cd Orgels in Bergen op Zoom’ (Brabants Orgelrijkdom X) aan voor de prijs van slechts € 6,- (inclusief verzendkosten!). 
Op deze cd bespelen Janno den Engelsman, Marcel van Westen en Jos Verpoorten drie orgels van de Gertrudiskerk en de orgels van de Ontmoetingskerk en de Catharinakapel. Op het Ibach-orgel van de Gertrudis vierhandig orgelspel met werk van o.a. Hesse. 
Zie: https://www.brabantorgel.nl/brabants-orgelrijkdom-x-orgels-in-bergen-op-zoom/
De aanbieding is geldig tot 30 juni 2021. 

Interesse? Stuur een mail naar cpvdakker@hotmail.com met vermelding ‘cd van de maand BoZ’ en vermeld uw postadres. 
Maak tevens het bedrag van € 6,- over op NL88 RABO 0118 1498 06 (BIC: RABONL2U) t.n.v. Brabantse Orgelfederatie te Sint-Michielsgestel (vanuit het buitenland € 7,25 voldoen).
Na ontvangst van het bedrag en bovengenoemde e-mail wordt deze cd u per post toegezonden.

Wij wensen u fijne Pinksterdagen!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief