Nieuwsbrief 29 – 23 juli 2011

23 juli 2011

Geachte nieuwsbriefabonnee,
omdat u niet elke dag onze site zult bezoeken, brengen we weer even wat punten onder uw aandacht.

Internationale Orgeltagung 2011

De 59e Internationale Orgeltagung 2011 vindt plaats in Noord-Brabant. Das Gesellschaft der Orgelfreunde heeft dit jaar gekozen voor Noord-Brabant als regio om dit evenement te laten plaatsvinden. Insamenwerking met de Brabantse Orgelfederatie wordt in de week van zondag 31 juli tot zaterdag 6 augustus 2011dagelijks een aantal orgels in Midden- en Oost-Brabant bezocht. Er komt daartoe een grote groep Duitse orgelliefhebbers naar Nederland die een week lang in ‘s-Hertogenbosch verblijven en van daaruit alle excursies gaan meemaken. Het is voor niet-leden van de Gesellschaft der Orgelfreunde mogelijk een dag(deel) van deze concertweek mee te maken. De excursiebijdrage is dan € 20,- p.p.per dag. Bij voorkeur van tevoren aanmelden via onze website. Wie zich nu opgeeft, is wel op eigen vervoer aangewezen. Belangstellenden die zich zonder vooraankondiging bij een van de concerten melden dienen ook € 20,- bij te dragen.
Ter gelegenheid van dit evenement geeft de Brabantse Orgelfederatie een 2 cd-box uit: Brabants Orgelrijkdom IX; ‘Midden- en Oost-Brabantse orgels’, waarop een groot aantal van de te bezoeken orgels te horen is. Deze is ook bestelbaar via onze website.
‘BOF 201103/201104’
Prijs € 15,- excl.verzendkosten.


Het boek ‘De Orgelmakers Loret en hun orgels in Nederland’

Wij maken u graag nog even attent op dit door onze Vereniging ter gelegenheid van de voorjaarsexcursie van 2011 uitgegeven prachtige boek. Het boek is met een zetspiegel van 212 x 148 mm (A5) verschenen in full color met 224 pagina’s binnenwerk.
Het boek is samengesteld door Wim van der Ros m.m.v. de auteurs Rogér van Dijk, Frans Jespers, Ton van Eck, Marcel Verheggen en Jos Laus, de vormgeving is van Wijtse Rodenburg, de geluidsopnamen werden grotendeels gemaakt door Henk Kooiker en de organisten die de acht Loret-orgels bespeelden die op de twee bijbehorende cd’s te beluisteren zijn, waren Ad van Sleuwen, Piet Groenendijk, Tannie van Loon, Rob Nederlof en Leen Nijdam.
Een schitterend document dat op onze website wordt besproken en ook daar bestelbaar is.


Masterclass Bach & Silbermann in Dresden en Freiberg

Vanaf maandagavond 17 oktober t/m donderdag 20 oktober zullen onze leden Jolanda Zwoferink en Henco de Berg een Masterclass over Bachinterpretatie verzorgen. Deze zal plaats vinden aan de befaamde orgels van Goddfried Silbermann van de Petrikirche te Freiberg (35 stemmen, verdeeld over 2 klavieren en pedaal, geplaatst in 1735) en de Hofkirche te Dresden (47 stemmen, verdeeld over 3 klavieren en pedaal, grootste orgel van Silbermann, geplaatst in 1750).
Tevens vinden er excursies plaats naar het Silbermannmuseum in Frauenstein en het Silbermannorgel te Nassau.
Actieve deelname is mogelijk voor vakorganisten, conservatoriumstudenten en voor hen die zich voorbereiden op het Muziekvakexamen (het voormalig staatsexamen). Daarnaast is voor geïnteresseerden de gelegenheid om de cursus als toehoorder bij te wonen (passieve deelname).
Meer informatie kunt u inwinnen bij Jolanda Zwoferink: zwofe@planet.nl

Wij wensen u een mooie zomerperiode toe!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief