Marc Schippers geslaagd voor master

Marc Schippers (Nieuw-Lekkerland) is eind juni geslaagd voor zijn Master-diploma Orgel aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg) met een orgelconcert in de Sint-Cathrienkerk te Eindhoven, waarvoor hij maar liefst het eindcijfer 8,5 kreeg!
Wilt u hem horen? Dat kan op op zaterdag 10 juli a.s. om 14.30 uur tijdens het gratis marktconcert in de Sint-Jansbasiliek van Oosterhout.
Eén van zijn passies ligt bij de romantische en vroegmoderne Franse orgelmuziek. Laat het Maarschalkerweerd-orgel daar nu uitermate geschikt voor zijn om deze muziek uit te voeren. Op het programma staan om die reden dan ook orgelcomposities van o.a. J. Langlais (Pasticcio), J. Alain (oosterse dansen) en Th. Dubois (de bekende Toccata), maar ook bewerkingen van piano- en orkestwerken van Chopin en Wagner. Het 1,5 meter afstand probleem waar ook organisten mee te maken hebben, heeft Marc handig opgelost door zijn echtgenote Henrike mee te nemen als registrante. Omdat zij ook goed piano speelt, staan ook enkele stukken voor orgel 4-handig daar op het programma. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws