Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland

Om de instandhouding van de Brabantse Orgelcultuur te bevorderen is door de BOF een Borgingsplan bij het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland te Arnhem ingediend. 

Op 1 juli 2020 heeft het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland bekend gemaakt dat de Brabantse Orgelcultuur is bijgeschreven in de inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. 
Deze bijschrijving is formeel geëffectueerd op 26 september 2020 te Hilvarenbeek. Het bestuur van de vereniging heeft zich het afgelopen jaar voor deze bijschrijving ingespannen omdat het een belangrijk middel is om de beoefenaars te helpen bij het levend houden van de Brabantse orgelcultuur. Om deze bijschrijving in het register tot stand te brengen heeft de vereniging een Borgingsplan Brabantse Orgelcultuur samengesteld dat is goedgekeurd door de toetsingscommissie van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.

Ineke Strouken, oud-directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, heeft een artikel over deze inschrijving in de Inventaris geschreven in het juni-2021-nummer van ‘Herenhuis’ waarin dit nadrukkelijk wordt vermeld:
Klik hier voor een grote weergave.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws