Westen, Marcel van

Marcel van Westen studeerde aanvankelijk orgel bij Kees van Eersel. Daarna zette hij zijn orgel- en kerkmuziekstudie voort aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits. Ook studeerde hij zang in Leuven bij Bart de Kegel. Tijdens en na zijn studies was Marcel geruime tijd directeur van de Zeeuwse Koorschool en voor een korte periode dirigent van het Middelburgs Kamerkoor. Ook was hij in die periode regio-kerkmusicus in Zeeland. 
Marcel dirigeert sinds 2005 het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor. Marcel is een veelgevraagd begeleider van koren en solisten. Als solist heeft hij een omvangrijk repertoire opgebouwd. In 2005 was hij prijswinnaar op het internationale orgelconcours, georganiseerd door de stad Goes, laureaat van het 8. Internationalen Orgelwettbewerb van Korschenbroich (D) en van het Rheinberger Orgelconcours te Liechtenstein, wat hem, onder meer, een concert in 2014 in het Mozarteum in Salzburg heeft opgeleverd. 
Naast het spelen en dirigeren is hij projectzanger van Studium Chorale uit Maastricht.
Van 2009 tot september 2013 was hij dirigent van Hortus Musicus Religiosus uit Bergen op Zoom en als organist en dirigent verbonden aan de Lievevrouweparochie, eveneens te Bergen op Zoom.
Vanaf 1 september 2013 is Marcel als kerkmusicus (organist/dirigent) verbonden aan de St. Severin in Aachen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Organisten