Spoor, Leo

Leo Spoor (Amsterdam, 1945) heeft altijd al interesse in de muziek gehad: op jonge leeftijd was hij reeds organist in verschillende kerken in Amsterdam. Na eerst werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven is hij op 25-jarige leeftijd alsnog een beroepsopleiding gaan volgen aan het Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek te Utrecht, waar hij in 1976 afstudeerde en diploma’s behaalde voor orgel, piano, kerkmuziek en koordirectie.
Piano en orgellessen gevolgd bij : Evert Haak – organist Dominicuskerk Amsterdam, Jan Scholten – organist Mozes en Aaronkerk – Amsterdam
en Piet Peijnenborg – organist Petrus en Pauluskerk – Amsterdam. Na het overlijden van de beroepsmusicus van zijn parochiekerk De Petrus en Pauluskerk (bijgenaamd De Papegaai in de Kalverstraat te Amsterdam) heeft hij daar een benoeming gekregen als organist/dirigent. Hij studeerde verder orgel bij Bernard Bartelink en in Tilburg elektronisch orgel en keyboard.

Leo is vanaf 1976 werkzaam als docent en enige jaren als stafmedewerker aan de Regionale Muziekschool Veghel en was van 1977 tot 2015 organist/dirigent aan de Sint-Servatiuskerk te Schijndel. Hij is thans leraar aan het MIK (Meierijse Instelling voor Kunst-educatie) te Veghel en Schijndel.
Samen met enkele muziekliefhebbers richtte hij in 1979 het Meierijs Kamerkoor weer op.

Enige jaren tot 1986 bestuurslid van de Gregoriusvereniging in Den Bosch geweest.
Vanaf 1977 tot 1991 had hij zitting in het bestuur van de Katholieke Klokken en Orgelraad. In eerste instantie als secretaris en vanaf 1981 als voorzitter en vanaf 1992 tot heden heeft hij zitting in de benoemingscommissie voor musici van de Nederlandse St. Gregoriusvereniging.

Sinds 2017 heeft hij zitting genomen in het bestuur van de orgelconcerten in Martinuskerk van Sint-Oedenrode. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Organisten