Nieuwsbrief 65 – 1 februari 2022

Geachte nieuwsbrieflezer,

Een nieuw begin

Het nieuwe jaar is inmiddels een maand oud en het ziet er gelukkig toch wel positief uit met de ontwikkelingen op cultureel gebied. We mogen weer meer en ook met omikron lijkt het zo te zijn dat de gevolgen voor de maatschappij meevallen. Het bestuur van de BOF heeft daarom besloten dat we de uitgave van het jaarmagazine Brabants Orgelrijkdom dit jaar weer in grote oplage gaan drukken en dat we de geplande activiteiten laten doorgaan.

Voor uw agenda:
zaterdag 7 meiALV met de presentatie van het magazine in Helmond,
zaterdag 21 mei Voorjaarsexcursie vanuit Bergeijk naar Belgie: Peer, Neerpelt en Achelse Kluis.
vrijdag 3 juni – in Tilburg Het Festival Brabantse Componisten 2022.
Wij hopen dat er geen nieuwe Covid19 variant roet in het eten gaat gooien en dat we, met wellicht afstand houden en mondkapjes, weer mogen genieten van prachtige orgelmuziek, kerken en orgels in mooie plaatsen.

Een vraag aan allen
Ad van Sleuwen is in het bezit van het autograaf van een orgelwerk ‘Cinq Images pour grand orgue’, geschreven in 1933 voor de Benedictinessen in de OLV-Abdij te Oosterhout. Het moet om een Parijse componist gaan, zie onderaan de titelpagina: ‘Paris Janvier 1933’. Zie bijlagen.
Er staat (waarschijnlijk):

À Anne Marie Van der Meer de Walcheren
devenue, par la Grâce Divine
Soeur Christine
l’Abbaye Notre Dame
à Oosterhout

Cinq Images pour grand orgue
Jacques A. R…… (???)
Paris Janvier 1933

Wie kan ontcijferen of weet om welke componist het hier gaat?
Dan graag een mailtje naar info@brabantorgel.nl

Ons YouTube kanaal
Op YouTube hebben we intussen enkele video’s staan waaronder de eerste drie educatieve filmpjes die door Tommy van Doorn in Boxtel werden gemaakt. Heeft u ze nog niet gezien? Ga even kijken!
https://www.youtube.com/channel/UC85qlPN4WvV-TmfAOFo1mlQ
Intussen werkt Tommy voor de BOF aan een nieuwe serie van drie video’s als vervolg op de eerdere. Die worden na de zomer gepresenteerd. Later hierover meer.

Tip van Leon
Het concert op 24 oktober 2021 in de parochiekerk te Macharen (F.C.Smits) door Dirk Luijmes (harmonium en orgel) en sopraan Francine van der Heijden met als thema ‘Brabant’ in het kader van hun ‘Elf Stedentocht’ was van dermate kwaliteit, dat het doodzonde is als dit niet verder opgepikt wordt door de andere ‘orgelkringen’ in onze provincie…
Leon van den Brand
Ravenstein

I would like to offer you my organ recital at your place very much!
I play about 100 organ concerts all over the world every year and with great pleasure would visit your place too. In 2021 I celebrate 25th anniversary of my artistic work and so far I gave over 2.000 performances. I am also a chief of one of the most significant events in EU – International Organ Festival at Pelplin Cathedral (the third the biggest cathedral in Poland). If you would see any opportunity to cooperate in the future (it doesn’t have to be this year) you are very welcome to visit my website: www.gedymin.org (please choose an English version on top right).
Looking forward to your reply.
Gedymin Grubba www.gedymin.org

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuwsbrief