Willem Hörmann

Willem Hörmann ('s-Hertogenbosch 1953) studeerde af in vijf richtingen waaronder kerkorgel en piano. Als organist is hij verbonden aan de Sint Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch; daarnaast is hij organist in de H. Hartkerk te Vught, de Sacramentskerk te Middelrode en de SOW-Gemeente te Berlicum. De afgelopen jaren bespeelde hij tijdens concerten meer dan 70 orgels in binnen- en buitenland (VS, Israel, Canada, Frankrijk, Duitsland, België en Luxemburg). Dit jaar is hij te beluisteren in Londen en diverse plaatsen in heel Nederland en België. Door diverse Brabantse orgelkringen werd hij de afgelopen jaren opnieuw voor het geven van concerten uitgenodigd.
Op zijn repertoire staan de meeste grote werken van J.S. Bach, symfonieën van Widor, Dupré en Vierne, grote werken van Olivier Messiaen, César Franck, Franz Liszt, J.P. Sweelinck, eigen werken en improvisaties. 
Hij zette zich in voor de Brabantse Orgelfederatie, en jarenlang voor de besturen van de Stichting Orgelkring 'Hendrik Niehoff', de Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek, Stichting Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch, de Vrienden Van Het Smitsorgel Sint-Lambertuskerk Rosmalen en de Orgelkring Sint-Cathrien te ‘s-Hertogenbosch.

-- Sint-Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch

-- Sint-Petruskerk te Berlicum (inmiddels gesloten)

Sint-Janskathedraal

Lambertuskerk, Rosmalen

Voor informatie over de cd's die hij maakte, live video's, de orgels die hij bespeelt en de orgelconcerten die hij geeft:
website www.willem-hormann.nl

Op Youtube staan meer dan 90 opnames, waaronder opnames van zijn huisorgel met 12 registers.