Gerben Mourik

Gerben Mourik (1981) studeerde aanvankelijk bij Albert van der Hoeven en Jolanda Zwoferink. Hij zette zijn studie voort bij Ben van Oosten.
Het diploma Uitvoerend Musicus (1e fase) en de aantekening orgelimprovisatie werd in 2004 behaald aan het Brabants conservatorium te Tilburg met als docenten Bram Beekman en Henco de Berg. Tevens studeerde hij af in de specialisatie kamermuziek. Lessen in uitvoeringspraktijk werden gevolgd bij Ad van Sleuwen.
In 2006 studeerde hij cum laude af voor de opleiding 2e Fase uitvoerend musicus (met als hoofdvakken orgel & improvisatie) aan het Brabants conservatorium bij resp. Bram Beekman en Henco de Berg.
Tevens volgde hij privé - improvisatielessen bij Ansgar Wallenhorst en Naji Hakim en lessen met werken Franse romantici bij Ben van Oosten.
Cursussen werden gevolgd bij o.a. Loic Maille en Theo Brandmüller.
Gerben Mourik verleende zijn medewerking aan een twintigtal cd/dvd-opnamen, waarin hij naast improvisaties ook veel aandacht besteedde aan Nederlandse composities, ook in samenwerking met instrumentalisten. In 2008 verscheen het complete orgeloeuvre van Adriaan C. Schuurman op 2 dubbel-cd’s, samen met Jan J. van den Berg ingespeeld te Gorinchem, Oudewater en Bolsward. In 2009 zal er een nieuwe cd met improvisaties verschijnen, opgenomen op diverse beroemde en ook deels onbekende orgels in Nederland.
Als organist was hij werkzaam in Rotterdam (1998-2000), Klundert (2000-2006), en per 1 juli 2006 is hij organist van de Grote- of St.Michaelskerk te Oudewater waar hij een historisch Engels koororgel en het Kam-hoofdorgel (1840) tot zijn beschikking heeft.
Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde de 1e prijs op het Nationale orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003). Ook was hij finalist op het Internationale orgelconcours te Haarlem (2004) en in 2005 won hij de 1e prijs op het internationale orgelimprovisatieconcours te St. Albans (UK).
In 2008 won hij het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem.
Als begeleider van koren is treedt hij veelvuldig op.
Er zijn 3 bundels met koraalmuziek verschenen bij uitgeverij Cantique.
Naast deze activiteiten is hij werkzaam als internationaal concertorganist, hij gaf o.a. concerten in New York, Liverpool, Bergamo, Salisbury, Gloucester, Dusseldorf, Recklinghausen en in de Philarmonie te Essen.

Voor meer informatie over zijn activiteiten: www.gerbenmourik.nl
E-mail: info@gerbenmourik.nl